آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی مروری بر روایات ائمه اطهار (ع) درباره عقل | بهترین نعمت برای دنیا و آخرت نصرت الهی در پرتو صبر و پایداری دهک‌بندی ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود خوش‌به‌حال گردو‌ها اعتکاف ماه مبارک رجب با حضور ۱۵۰۰ معتکف در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + فیلم (۳۰ آبان ۱۴۰۳) مروری بر زندگی و خدمات استاد «مهدی ولائی»، مأمور ثبت‌احوال نسخه‌های خطی حرم امام‌رضا(ع) زیارت، مدارِ معرفتیِ تربیت لبخند بزن تا سعادتمند شوی | مروری بر بیانات امام رضا (ع) درباره شادی و سرور خانه‌هایی که حکم بهشت را دارند «پدر»؛ مایه رحمت، مظهر قدرت | بررسی بایدهای نقش پدر خانواده براساس آموزه‌های دینی رونمایی از پایگاه تخصصی «مقاومت» در کتابخانه آستان قدس رضوی (۲۹ آبان ۱۴۰۳) برگزاری انتخابات مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در مشهد کاهش مصرف برق در حرم مطهر امام رضا(ع) درراستای مصرف بهینه‌ انرژی کار و تلاش برای سعادت خلق و رضایت خدا | چند توصیه اقتصادی برگرفته از سیره امام محمد باقر (ع)
سرخط خبرها

دومین مرحله بزرگ سنواتی حفظ قرآن کریم در مشهد آغاز شد | رفاقت با قرآن باعث انس و آرامش می شود 

  • کد خبر: ۱۸۸۳۷۶
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۴
دومین مرحله بزرگ سنواتی حفظ قرآن کریم در مشهد آغاز شد | رفاقت با قرآن باعث انس و آرامش می شود 
استاد برجسته و بین المللی حفظ قرآن گفت: قرآن با رفیق شفیق حرف می‌زند و هیچ کسی مانند حافظ قرآن با او رفیق نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، دومین مرحله حفظ قرآن کریم با عنوان "تحفیظ نبوی" با حضور برخی مسئولان استانی از جمله رئیس سازمان صداوسیمای خراسان رضوی، حاج حمید شاکرنژاد، قاری بین المللی قرآن کریم، حاج مهدی حسنی استاد برجسته و بین المللی حافظ قرآن و تعدادی از خانواده‌های قرآنی شامگاه امشب در مسجد پیامبر اعظم (ص) مشهد برگزار شد.  

استاد بین المللی و نابغه حفظ قرآن کریم در این محفل گفت: هر کاری که برای خدا باشد برکت دارد و این دوره حفظ نیز، چون خالصانه بود رونق گرفت. افرادی بودند که روخوانی شان مشکل داشت، اما توانستند در حفظ قرآن موفق شوند.  

حاج مهدی حسنی با بیان این مطلب که بسیاری افراد می‌پرسند چرا با وجود توسعه صنعت چاپ باید قرآن را حفظ کنیم اظهار کرد: آنکه به قرآن نیاز دارد ما هستیم نه قرآن، همانطور که در احادیث آمده "انّی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی"، مطمئن باشید اگر به سمت ائمه و اهل بیت و قرآن نیاییم در خسران هستیم. ذات قرآن هدایت است و آنکه به سمتش نیاید ضرر کرده است. ما محبوریم به قرآن نزدیک شویم واگر اینطور نباشد شیطان به ما نزدیک می‌شود.  

حسنی حفظ قرآن را روشی محکم برای نزدیک شدن به نور و مفاهیم قرآن دانست و تشریح کرد: روایت داریم مومن روزانه ۵۰آیه در روز  
بخواند، اما امروزه افراد چنان غرق در روزمرگی شدند که فرصتی برای آن ایجاد نمی‌کنند در حالیکه تلاوت قرآن خودش جایگاهی دارد و یک عمل است.  

وی ادامه داد: کسی که به حفظ قرآن روی می‌آورد خداوند نوری در وجود او قرار داده است که باید شکرگزار آن باشد. قرآن منبع نور است و هرچه به سمتش برویم به این منبع نزدیک می‌شویم.  

این استاد برجسته حفظ قرآن گفت: حسن حفظ قرآن، علی رغم تقویت حافظه و امتیازات دنیایی، کسب معرفت و رفاقت با این کتاب آسمانی است. فرد تا با قرآن رفیق نشود به اسرار آن آشنا نخواهد شد. قرآن تا کسی را نشناسد خود را معرفی نمی‌کند. قرآن با رفیق شفیق حرف می‌زند و هیچ کسی مانند حافظ قرآن با او رفیق نیست.  

حاج مهدی حسنی در ادامه تاکید کرد: زمانی که فرد با قرآن رفیق می‌شود و به آن عمل می‌کند در‌هایی از معرفت برای او باز می‌شود و درک می‌کند که بسیاری از افراد آن را نخواهند فهمید و به حقایق آن دست نمی‌یابند.  

حسنی، نور قرآن را در زندگی به نور جاده‌ای تاریک تشبیه کرد که فرد بدون آن نمی‌تواند راه را تشخیص دهد، تصریح کرد: هیچ کدام از افرادی که با قرآن سروکار دارند از جمله مفسران و قاریان قرآن، به اندازه حافظان قرآن، با این کتاب آسمانی ارتباط ندارند چرا که هر روز باید حافظ، قرآن بخواند و با این نور در ارتباط باشد. بدون این نور چیزی دیده نمی‌شود و قلب‌های تاریک گمراه خواهند شد.  

وی افزود: دلیل تاکید مقام معظم رهبری بر حفظ قرآن نیز بر همین مسئله است تا قلوب افراد به نور معرفت این کتاب آسمانی باز شود. وجود افراد با قرآن انس می‌گیرد و وقتی انس گرفت آرام می‌گیرد.  

حسنی با اشاره به این مطلب که در دوره اول حفظ قرآن، افرادی با سنین بالای ۵۰سال اهتمام به حفظ قرآن کردند خاطرنشان کرد: خداوند برای همه انسان‌ها توان حفظ کردن قرآن را اعطا کرده است و هیچ محدودیت سنی ندارد.

مدیرعامل موسسه فرهنگی قرآن و عترت شکوه رسالت نبوی در این مراسم ضمن گرامیداشت مقام شهدای انقلاب و امنیت و دفاع مقدس گفت: سال ۹۴ همزمان با افتتاح مسجد پیامبر اعظم (ص) طرح حفظ سنواتی قرآن کریم را آغاز کردیم و ۹ مهرماه ۱۴۰۲، اختتامیه دوره اول آن با تقدیر از ۴۰حافظ کل برگزار شد که این مراسم انگیزه‌ای برای ادامه مسیر شد و به نام علی بن ابیطالب (ع) تلاش می‌کنیم ۱۱۰حافظ کل تربیت کنیم.

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) در خصوص برنامه حفظ قرآن در مرحله دوم عنوان کرد: افرادی بودند که در مرحله اول از صفر شروع کردند و امروز حافظ کل قرآن هستند. محدودیت سنی و جنسی در ثبت نام و حضور افراد در دوره دوم وجود ندارد و این برنامه در دو بخش خواهران و برادران برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام سید موسی سلطانی با ذکر این مطلب که دوره حفظ قرآن به صورت رایگان برگزار می‌شود بیان کرد: هدف ما از برگزاری این دوره حفظ کل قرآن کریم است، اما با نظر استاد حسنی می‌توان حفظ ۱۰، ۱۵ و ۲۰ جزو را هم در برنامه ریزی‌ها قرار داد.  

حجت الاسلام سلطانی با بیان این مطلب که جلسات حفظ به صورت حضوری در مسجد پیامبر اکرم (ص) برگزار خواهد شد گفت: علاوه بر مشهد، از علاقمندان سطح استان نیز ثبت نام خواهد شد و جلسات برای شرکت کنندگان استان مجازی خواهد بود.

فرماندار اسبق مشهد که از حامیان و خیران این طرح است در بخش دیگری از این مراسم گفت: مقام معظم رهبری می‌فرمایند در کشور شیعه باید از خواندن قرآن نتیجه بگیریم و نتیجه آن رفتار قرآنی است. امروز باید دید آیا رفتار قرآنی در حوزه‌های علمیه، مدارس، دانشگاه ها، بازار و زندگی فردی ما مشاهده می‌شود یا خیر؟ اگر نمی‌شود باید به فکر باشیم.

غلامرضا بصیری پور اظهار کرد: قرائت قرآن در مراسم‌های مختلف زیاد برگزار می‌شود، اما بنظرم در ترجمه قرآن کم کاری صورت گرفته است و باید در معانی آن بیشتر توجه کنیم.

بصیری پور با بیان این مطلب که فرهنگ و زبان ما با ادبیات قرآن بسیار نزدیک است افزود: نقاط مشترک بین کلمات فارسی و عربی زیاد است. ۱۰هزار کلمه در قرآن وجود دارد که فارسی زبان‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین تکرار برخی کلمات معنادار است و بالاترین کلمه تکراری مربوط به الله است که بیش از ۹هزار مرتبه در قرآن آمده است.

وی به تشویق کودکان با قرآن و آشنایی با مفاهیم قرآنی تاکید کرد و گفت: معارف قرآن باید در زندگی و محافل خانوادگی ما رونق گیرد. گاهی کودکی را در صداوسیما می‌آورند که در برخی مسائل قادر است به راحتی صحبت کند، اما درباره قرآن نمی‌تواند بیان خوبی داشته باشد.

گفتنی است علاقمندان به حفظ قرآن می‌توانند با مراجعه به مسجد پیامبر اعظم (ص) واقع در خیابان آزادی۳۶ مشهد در این طرح شرکت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->